L’Ajuntament de la Ràpita ha anunciat que aquest 2020 no hi haurà edició d’Orígens, l’esdeveniment de recreació històrica que retorna el barri mariner del Xicago a inicis del segle XX. La situació de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, amb un risc de rebrot elevat, desaconsella l’organització d’actes i festes que puguin generar concentracions de persones.
En aquest sentit, el govern municipal, juntament amb la regidoria d’Identitat i la comissió organitzadora d’Orígens, ha considerat que sota cap circumstància es pot posar en risc la salut pública i que per aquest motiu el més encertat era suspendre aquesta edició.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha dirigit una carta a les associacions i entitats que han col·laborat a fer d’Orígens un gran èxit des que al 2017 se’n va organitzar la primera edició. En la missiva, Caparrós, explica que no ha estat una ‘decisió ni fàcil ni presa a la lleugera’ i es mostra segur que aquesta cancel·lació serà “una oportunitat” per dissenyar noves propostes de cara al 2021.

El regidor d’Identitat, Rafa Balagué, ha expressat el seu agraïment a totes les entitats, associacions, penyes i artistes que estaven treballant en l’edició d’Orígens 2020. ‘Sabem que després de tot el que hem passat, tothom teníem moltes ganes d’Orígens, però precisament hem de ser responsables per no posar en risc els autèntics protagonistes de la nostra festa, la nostra gent gran’, ha dit Balagué.

En la mateixa línia, el director tècnic d’Orígens, Toni Cartes, ha volgut reconèixer la feina i les propostes que les entitats i paradistes estaven fent i ha assegurat que ‘es guardaran per a l’any que ve, per fer una millor quarta edició d’Orígens’.

Pin It on Pinterest

Share This