PROGRAMA 2022

DIVENDRES, 7 D’OCTUBRE

18.00 Rebuda institucional a l’ajuntament per part del consistori a l’alcaldessa d’Arenys de Mar, senyora Annabel Moreno Nogué, qui signarà al llibre d’honor de l’ajuntament. 

18:30 Benvinguda al pailebot Santa Eulàlia al port comercial.

19.30 Arribada dels carros de la ribera a càrrec de la Penya Eqüestre, acompanyats de l’Agrupació Musical Rapitenca. Carrer Llarg.

20.00 Inauguració de la VI edició d’Orígens amb la presència del municipi d’Arenys de Mar com a ciutat convidada, i tot seguit presentació del Quadern de Ribera 4 “Els orígens de Tianet al Xicago” escrit pel rapitenc Pep Carcellé. Escenari de l’Arenal.

20.30 La Rondalla dels Ports sortirà de ronda pels carrers del Xicago. 

21:30 La Rondalla Teixidó amb els cantadors Sofia Morales i Àlex de l’Aldea, i la Rondalla dels Alfacs amb la cantadora Imma de Sopa, sortiran de ronda pels carrers del Xicago.

22.00 Concert de l’Agrupació Musical Rapitenca amb l’Esbart Dansaire Rapitenc amb motiu dels 75 anys de l’AMR i els 40 de l’Esbart. Plaça Agustí Vizcarro.

22:30 Fabio Vega i Els Homes Tranquils “Aiguabarreig”
Poemes musicats de Lluís de Montsià (La Ràpita 1890) i Gerard Vergés (Tortosa 1931)
a càrrec del Vaixell Rapitenc. Cruïlla dels carrers Sant Joan i Sant Pere

23.30 A la taverna de la Mariotxa, cantadors novells i vells enversaran les seues coples recent ocorregudes, o no, tot convidant-hi als assistents a prendre-hi part i cantar la seua enversada, acompanyats de la Rondalla Suc d’Anguila amb Guardet i la tia Mari de Benet. Taverna Mariotxa

00.00 Bureo a càrrec de la Rondalla dels Ports per a qui vulgui ballar. Escenari de l’Arenal

 

DISSABTE 8 D’OCTUBRE

07.30 Celebració de la boda de Vicent Sancho Gombau “lo Ratat del Canalero” i Teresina Gasparín Reverté “la xica de Pixavaques” a càrrec d’Amics de la Indumentària Tradicional. Cranc Roig.

9.00 Diana de dolçaina i tabal pels carrers del Xicago a càrrec de l’Esbart Dansaire Rapitenc.

10.00 Obertura del mercat de productes de proximitat i productes artesans. Carrer Arenal

10.00 Arribada de les parelles de pesca locals al Mollet, amb les captures del dia, per a procedir a la venda a l’encant al Gurugú, a càrrec d’Associació de Rem la Ràpita i del cantador de peix Gardaco, i la participació d’embarcacions de vela llatina de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial. Cruïlla dels carrers Sant Joan i Sant Pere.

10.00 Gimcana enigmàtica “Buscant a Tianet’” pels carrers del Xicago a càrrec de Ràpita Escape. Inscripcions a Tota la llum (C. Convent 10). Preu 5,00€ per grup

10.30 Ornació de l’altar de Sant Roc per part del veïnat del carrer; tot seguit es recitaran els tradicionals versos en el seu honor. Carrer Sant Roc.

10.30 Ruta literària Arbó amb motiu dels 120 anys del seu naixement, a càrrec de Pep Carcellé. Inici al Museu de la Mar de l’Ebre.

10:30 Ballem Orígens, els quatre colors del Delta (taller familiar) a càrrec de Club Twirling Alfacs. Cafè Colón.

10.45 Demostració de com es llaurava la terra, a càrrec de Paco’l Xato i Sebastià de Cassol. Horta Vella.

11.00 III Campionat Infantil de Morra a càrrec de Morràpita. Plaça Agustí Vizcarro.

11.00 Jocs tradicionals a càrrec d’Associació Amics del Lleure. Carrer Sant Rafel.

12.00 Música tradicional a la Taverna del Moyo a càrrec de Newitas. Plaça Agustí Vizcarro

12.00 Concurs de colles i quadrilles d’aiguaders. Qui es passarà més ràpid el cànter d’un lloc a un altre sense trencar-lo ni perdre aigua? I concurs d’estirar la corda, a càrrec de Fem Poble. Carrer Llarg

12.30 Acte d’oficialització de l’agermanament entre els municipis d’Arenys de Mar i la Ràpita, tot seguit dinar de germanor entre els pescadors de les dues localitats. Sala d’actes de la Confraria de Pescadors Verge del Carme (llotja de peix).

13.00 Concurs de suquet de peix per a colles. Inscripcions per correu electrònic fins al 6 d’octubre a tcartes@larapita.cat

16.00 Gimcana enigmàtica “Buscant a Tianet’” pels carrers del Xicago a càrrec de Ràpita Escape.Inscripcions a Tota la llum (C. Convent 10) de dilluns a dissabte de 10.00 a 13.00 h. Preu 5,00 € per grup.

16:00 Contacontes “El viatge de la Perla” (el conte de les nacres de la badia dels Alfacs) a càrrec de Tataküa, i tot seguit, concert familiar a càrrec de Lluc i Adriano amb les cançons més populars de les Terres de l’Ebre. A càrrec de Musclarium i Taverna d’Inés. Carrer Arenal

17:00 V campionat de morra d’Orígens. Plaça Agustí Vizcarro.

17.00 Al moll, regata de muletes de colles rapitenques a càrrec d’Associació de Rem la Ràpita. (grups de 6 més timoner) Inscripcions trucant al telèfon 645 288 759, fins el dia 6 d’octubre.

17.00 Bingo a càrrec de lo Fandango amb sucosos premis. Durant el bingo, Les Muixes faran una lectura en primera persona de biografies breus de rapitenques rellevants de principis del segle XX. Cranc Roig.

17.00 I campionat de buti d’Orígens amb importants premis per als guanyadors. Taverna de Cinteta de Modesto.

17.30 Projecció del documental “Arrels de mar” al saló d’actes de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, amb la presència del director, Maribel Cera i Joan Cartes.

17.30 Taller de perfum sòlid a càrrec de la remeiera Montse Catalan. Preu del taller 10 €. Places limitades. Carrer Bisbe Aznar. Inscripcions a tcartes@larapita.cat.

18.00 Demostració de jocs tradicionals a càrrec de la Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals. Diversos espais del barri del Xicago.

18:00 La Rondalla rapitenca en lo cantador Joseret sortirà de ronda pels carrers del Xicago.

18.30 Projecció del documental “Llars de llum”. Museu de la Mar de l’Ebre.

18.30 Concert «Big Band – Orquestra Los Forasteros» a càrrec de l’Associació Top Ranking. Placeta d’Orígens.

18.30 III entrada de carretilles a càrrec d’Enfundats i Ràpita Cerril. Tram final del carrer Llarg.

18.30 A Mariscos Pepo, presentació de la nova cançó d’Equus sobre Orígens. C. Sant Llorenç

20.00 Teatre “Dones de Sal”. Escenari de l’Arenal.

22.00 Espectacle Del faristol a l’oblit, amb l’Associació Musical Vila de Falset i la Clavellinera grup de danses. Plaça Agustí Vizcarro.

23.00 Concert de Lo Suís, Rosaleda i  Ruso al Cafè del Ruso. Placeta dels Orígens.

00.00 La ràdio arriba a la Ràpita! Retransmissió en directe d’un dels programes més rellevants de la graella de Ràdio Ràpita. Especial Club 48 amb Paco Martí per a ballar. Escenari de l’Arenal. 

DIUMENGE 9 D’OCTUBRE

9.00 Diana de dolçaina i tabal pels carrers del Xicago a càrrec d’Esbart Dansaire Rapitenc

10.00 Obertura del mercat de productes de proximitat i productes artesans. Carrer Arenal

10.00 Demostració de pesca al rossegall a la platja de Pipi i, tot seguit, a l’amfiteatre del Parc de Garbí, subhasta cantada. Activitat a càrrec de l’Associació de Rem la Ràpita, el Lluiset el Cantador  i la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, amb la presència del Pailebot Santa Eulàlia. Tot seguit, torrada de cabessut, a càrrec d’Associació de Rem la Ràpita i amb la col·laboració de la Confraria de pescadors Verge del Carme. Venda de tiquets a Taverna la Xata al preu de 3,00€ el mateix cap de setmana.

10.00 Gimcana enigmàtica “Buscant a Tianet’” pels carrers del Xicago a càrrec de Ràpita Escape. Inscripcions a la botiga “Tota la llum”. C. Convent 10. Preu 5,00€ per grup

10:00 Inici volta al poble amb bici clàssica a càrrec dels Amics de les bicis clàssiques la Ràpita. C.Sant Roc

10.45 Demostració de com es treien les embarcacions de pesca a la platja amb l’ajuda dels cavalls, a càrrec de Penya Eqüestre. Platja de Pipi.

11.00. Gimcana de jocs tradicionals (fona, morra, bitlles, jocs de taula, boles, xapes i baralluga) a càrrec de Federació Catalana de Joc, Esport i Deports Tradicional i la col.laboracio de Delta Friki shop i Som Cuina. Barri del Xicago.

11.00 Ruta literària Arbó amb motiu dels 120 anys del seu naixement, a càrrec de Pep Carcellé. Inici al Museu de la Mar de l’Ebre.

11.00 Jocs de pati d’escola  a càrrec d’Associació Sociocultural Xerinola. Carrer Sant Rafel.

11.30 Taller de jota a càrrec de l’Esbart Dansaire Rapitenc. Al davant del Cafè del Centro

11.30 III Concurs de llançament de pinyol a càrrec de Batuxaik. Carrer Sant Rafel.

11.30 Taller de pintura amb Hernan en H “Pinta lo llibret d’activitats Del terreno” a càrrec de Top Ranking. Cafè del Ruso. Preu 5,00€

11.30 Taller de fer ungüents amb herbes a càrrec de la remeiera Montse Catalán. Preu del taller 10€. Places limitades. Carrer Bisbe Aznar. Inscripció a tcartes@larapita.cat  

12.00 III Concurs de beure en porró a càrrec de Batuxaik. Carrer Sant Rafel.

12.00 Taller de balls tradicionals a càrrec de Country Sheriffes. Carrer Sant Rafel.

12.00 III Escacs humà a càrrec de Club Escacs la Ràpita. Xamfrà del carrer Xicago amb Sant Rafel.

12.00 Presentació del llibre “La Morra”, poesia d’Àngel Guimerà amb l’historiadora Noèlia Borràs,
el president de la FCJEDT Victor Baroja i el president de Morràpita Oscar Sanchís i
la versió musicada de la mateixa per Sergi Roig. Cranc Roig.

12:30 Cesk Freixas oferirà un recital de llegendes i cançons populars musicades per ell. Escenari de l’Arenal.

12.30 Vermut amb música dels anys 20 amb demostració de balladors de swing a càrrec de Can Somiatruites. Carrer Arenal.

13.00 V cagada del manso a càrrec de Penya Taurina la Tradició. Plaça Agustí Vizcarro

13:00 Al xamfrà del carrer Sant Rafel i Xicago, batuda d’arròs a pota en lo Xatet, Sebastià de Cassol i Agustí  Manso. 

13.30 Trobada de tots aquells que van anar a França a treballar a l’arròs i a la verema. Inscripció prèvia. Activitat patrocinada per Càmara Arrossera del Montsià. Pavelló firal.

16.00 Cafè literari a càrrec del grup de teatre Xip Xap. Ca Peteres.

17.00 Cantada d’havaneres a càrrec de l’Orfeó Pau Casals al Cafè del Centro. 

17:00 V campionat de Lluita del Bac d’Orígens, a càrrec de l’associació de Lluita del Bac de les terres del’Ebre. Carrer Arenal.

17:00 Taller infantil Brico-Natura al final del carrer Sant Rafel a càrrec de polp Truck. Carrer Sant Rafel.

17:30 A la taverna de la Mariotxa, cantadors novells i vells enversaran les seues coples recent ocorregudes, o no, tot convidant-hi als assistents a prendre-hi part i cantar la seua enversada, acompanyats de la Rondalla Rapitenca, lo Xatet i la tia Mari de Benet. Taverna Mariotxa. 

18.00 V Saltada popular de corda a càrrec de la Penya Bou Capllaçat. Tram final del carrer Bisbe Aznar.

18.00 L’artesà cultural Juanito Cartes farà una demostració de fosa de plomades per a diferents arts de pesca. Carrer Sant Pere.

18.30 A la taverna de la Mariotxa, ballada popular de jota rapitenca amb la participació dels antics balladors de l’Esbart Dansaire Rapitenc i tothom qui s’hi vulgui afegir.

18.30 Presentació del llibre “Vida i miracles dels anys de pa negre» de Daniel Arasa. Museu de la Mar de l’Ebre.

18.30 Berenar de pa amb xocolata a càrrec de les veïnes del carrer Sant Roc. Carrer Sant Roc.

19.00 Concert de cant coral a càrrec de la Coral Veus dels Alfacs de l’Agrupació Musical Rapitenca. Escenari del carrer Sant Rafel.

19.00 Ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Principal Rapitenca i l’Agrupació Sardanista Rapitenca. Carrer Sant Rafel.

19.30 A Mariscos Pepo, presentació de la nova cançó d’Equus sobre Orígens. C. Sant Llorenç.

20.00 Cercavila amb els gegants pel barri del Xicago, a càrrec de la Colla gegantera i dolçainera de l’Esbart Dansaire Rapitenc. 

20.30 Cloenda i anunci de les dates de l’edició 2023. Tot seguit, espectacle Canyes i fang amb la Rondalla Suc d’Anguila i Paracota. Plaça Agustí Vizcarro.

ALTRES ACTIVITATS

Al Museu de la Mar de l’Ebre, exposició “Modelisme naval. Les barquetes de Miquel Chillida Ferré”. Entrada gratuïta.

Dissabte i diumenge, en horari habitual d’obertura, entrada gratuïta al Museu de la Mar de l’Ebre.

Al carrer llarg, una remeiera, llatadores, una filadora de cotó i un forjador, faran demostració d’ofici durant tot el cap de setmana, amb la participació d’ARTRA.

Al carrer llarg, una barberia anirà afeitant i tallant els cabells de tothom que ho necessite, a càrrec de Barberia Nadia 

Exposició al carrer Sant Pere de l’artesà cultural local Josep Borràs, el fuster del barri

Exposició al carrer Sant Pere de l’artesà cultural local Juanito Cartes

Durant tot el cap de setmana, al moll comercial estarà atracat el pailebot Santa Eulàlia i es podrà visitar de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores

IV concurs d’aparadors organitzat per la Unió de Comerç Rapitenc, en el que hi participen els comerços locals.

A la taverna la Xata, el CSF Vora el Mar, realitzaran jocs tradicionals i entreteniments per als més menuts.

Concurs de balcons i façanes decorades als carrers del barri del Xicago.

Visita a les rapitenques i rapitencs majors de 100 anys que són Manuela Gaibar Paricio, Ramon Reverté Barberà, Ramon Gil Duch, Engracia Altés Ramos, Felipa del Valle Garate, Josefa Talarn Cabanes, Juan Cabrera Hierro i Maria Ferré Forcadell, per part de l’alcalde i autoritats locals.

Durant tot el cap de setmana al darrera de la casa del Bombo, demostració de construcció tradicional de barraques a càrrec de Josep Juan Segarra. Inscripcions al moment per a participar en el taller.

Durant tot el cap de setmana, al moll de creuers, s’hi veuran les embarcacions de vela llatina Quinòcio i Laura del port de Cambrils, l’embarcació Esperança del port de Torredembarra i Salmar de la Ràpita.

La Penya la Tradició passejarà pels carrers del barri del Xicago un manso.

L’artista local Abel Carrasco retratarà amb forma de caricatura a aquells que ho vulguin i el trobin pel barri.

Durant el cap de setmana “Lo carret dels cacaus” anirà venent per diferents llocs del barri mariner.

Durant el cap de setmana al carrer Sant Miquel nº5 podras veure una reproducció a mida real del Café del Ruso.

Durant el cap de setmana, Tallers Cornet mostrarà com funcionava un motor nàutic del 1925. Carrer Llarg.

Durant el cap de setmana a la Taverna de Maria del Coixo hi haurà instal·lat un foto-call per a fer-vos les vostres fotos.

Activitats als centres educatius del municipi

Al Col·legi Carles III, la setmana del 3 al 7 d’octubre, es celebraran tallers del joc de la morra, ball de la sardana, ball de la jota, construcció de barraques tradicionals, gimcana de jocs tradicionals dels patis d’escola i de carrer. També es decoraran els passadissos del centre amb objectes de la cultura popular aportats per l’alumnat. 

Al Col·legi Horta Vella, es duran a terme entre el 3 i el 7 de setembre, jocs i receptes de cuina tradicionals, treballs de vocabulari sobre la indumentària tradicional i converses amb els iaios i iaies. També coneixeran el conte dels gegants i elaborarán un photocall de pagesos i decoraran els passadissos del centre. A més d’una recerca i exposició sobre les barques de pesca locals. Sense oblidar els tallers de morra, jota i sardana i la construcció tradicional de barraques. 

Al Col·legi Sagrada Família, la setmana del 3 al 7 d’octubre, es celebraran tallers del joc de la morra, ball de la sardana, ball de la jota i construcció de barraques tradicionals. E.I. faran jocs tradicionals organitzats per l’alumnat de l’ESO i faran un mural titulat » els gegants del nostre poble» on participaran també l’alumnat de C.I.. El de C.M. i C.S. a les classes de música enversaran i inventaran rondalles. A part a tota la primària i Infantil ens vindran iaios i iaies per ens explicaran les seves feines quan eren mariners /-eres o agricultors/-es. L’alumnat de C.Superior aniran a fer una ruta al Museu del mar, » Una Ràpita Marinera»

 

A l’IES Alfacs hem programat de vestir-nos d’Orígens (professorat i alumnat) divendres 7 d’octubre. D’altra banda, en algunes matèries es realitzaran reportatges sobre la festa i s’investigaran oficis antics. D’altra banda, es llegiran fragments de Totes les narracions del Delta de Sebastià Juan Arbó, llibre recentment publicat per edicions 62.

El dilluns 3 d’octubre, a la tarda,  tots tres col·legis assistiran al Parc de Garbí a una ballada de gegants. 

TAVERNES

Taverna de Cinteta la de Modesto
Penya la Cabra (C. Santa Eulàlia)

Pop
Gatet a l’all i pebre
Aureola i morro amb cigronsCafè Colón
Club Twirling Alfacs (C. Bisbe Aznar)

Tapes: 

Callos 
Pop amb ceba
Boqueró fregit 
Caragols de terra
Truita de patata
 

Racions:

Llonganissa amb samfaina
Botifarra amb ceba i tomata
Pilotes amb sípia

Dinars:

Fideus en costella
Paella marinera 

Menú Infantil: 

Hamburguesa amb patates
Salsitxes amb patates
 

Entrepans: 

Salsitxa
Truita a la francesa
Pernil salat
Hamburguesa 
 

Paperina de patates fregidesTaverna la Xata
Associació Rem la Ràpita
(Plaça Agustí Vizcarro)

Tapes i racions:

Patates braves
Patates fregides
Truita de patates
Pop
Caragols
Callos
Peix fregit
Fideuà (per encàrrec)
Sípia amb mandonguilles
Pop en patata i fideus
abadejo en suc

Entrepans:

Llom
Frankfurt
Pernil salat
Bikinis

Per a reserves: 645 288 759Taverna Maria del Coixo
Associació Can Somiatruites (C. Arenal)

Hora del vermut

Dissabte: Vermuts de les Terres de l’Ebre
Diumenge: Els millors vermuts catalans

 

Ostrons del delta
Clotxetes
Montaditos
Variats
Truita de patata
Xanxullos
Anxoves i seitons
Pintxos
Navalles
Escopinyes
Cervesa artesana

Dinars

Dissabte: Rossejat de fideus amb allioli 


Tot lo cap de setmana:

Taules d’embotits
Callos
Fricandó
Torrada d’escalivada i anxovesTaverna d’Inés
Associació de Jubilats Casa del Mar
(C. Arenal)

Tapes i racions típiques locals

Clotxa

Borraines en mel

Taverna del Moyo
Morràpita (Plaça Agustí Vizcarro)

Per encàrrec:

Arròs o fideuada tot pelat (gamba, sípia, canana, musclo)

Arròs de secret (bolets, trufa, secret de tocino, moniato)

Arròs vegà o fideuada vegana (mescla de verdures)

Tapes:

Patates braves
Anques de granota
Caragols a la cassola
Tempura de verdures
Olives farcides
Patates de xurreria

Racions:

Cuscús (vegà)
Macarrons bolonyesa de la iaia
Fetge encebollat
Faves en cloïsses
Mandonguilles en canana
Canana solsideta
Codillo de porc
Cuixa de pollastre al forn en guarnició
Llonganissa de pagès en guarnició
Potes de tocino

Entrepans

Cafè del Centro
Esbart Dansaire Rapitenc
(Sant Rafel)

Mandonguilles de la tia Mari

Variat de pagès

Calamarsets als alls

Bunyols d’abadejo de la tia Pepita

Callos a l’estil del Xato

Gateta a la manera marinera

Sardina de casco del tio Pepe

Taverna de la Mariotxa
La Tradició (Matadero)

Esmorzars:

Guàrdia Civil (sardina de casco, tomata i ou)
Plat combinat (salsitxa, botifarra i truita de pataca)

 

Dinar de dissabte (per encàrrec):

Amanida
Embotit amb pa en tomata
Picadeta de la taverna Mariotxa
Fideus seixats
Postres, cafè, vi i aigua

20€

 

Dinar de diumenge (per encàrrec):

Amanida
Embotit amb pa en tomata
Picadeta de la taverna Mariotxa
Estofat de sípia
Postres, cafè, vi i aigua

20€

 

I els nostres plats de sempre:

Callos de la cantina
Caragols en sobrassada
Pilotes en sípia
Pilotes en ceba i tomata 
Rinyonets
Variats de carn (llom, salsitxa, botifarra, xistorra)

 

Entrepans

 

Per fer reserves via whatsapp al
633 757150Cafè del Ruso
Associació Top Ranking
(Placeta dels Orígens)


Divendres sopar
Variat de carn
Callos
Mandonguilles
Cremat

Dissabte vermut
Sardina
Polp encebollat

Dissabte sopar
Variat de carn
Callos
Mandonguilles
Cremat

Diumenge vermut
Sardines
Polp encebollat

MENÚS ORÍGENS 2022

Hotel Juanito Platja
977 740 462
Passeig Marítim


Aperitiu de la casa

Montadito d’anguila fumada del Delta

Bunyols de bacallà

Canyuts a la planxa

Pop solsit amb ceba i alls caramel·litzats

All i pebre d’escrita i llagostins


Postres: Sorbet de llima

Vi: DO Terra Alta

Café, Pastissets i copeta de vi dolç

 

Preu:45€ (Iva inclòs)

Amb reserva prèvia i taula completa

Llansola 1921
977 740 403
Sant Isidre, 98


Entrant
Brandada de Bacallà amb fons de tomàquet i trufa ratllada

Primer plat
Del caldo ( llenguado, rap, llagostins, escamarlà)
amb all i oli, pa torrat i patata

Segon plat
L’arròs del caldo elaborat amb el brou obtingut del peix i marisc

Postres:
100 anys Llansola “lo nostre Pijama”

Pa i aigua inclòs

 

Preu 40 € (IVA inclós)

Reserva prèvia

Ventall Freddy
977 741 016
Av Constitució, 1 bis

Bunyols casolans de seitó

Polpets solsits a l’estil dels pescadors rapitencs

Calamars ¨purets¨ a la planxa

Llagostinets saltejats amb picada d´all i julivert de l´hort de josep

2n plat a escollir

Campanero amb arròs ( arròs caldós amb sípia ) o
bacallà a l’estil de la iaia amb ceba i tomàquet

Postres: Crema catalana o
sorbete de mandarina o pastís de formatge i mató

Vi: Almodí petit blanc o negre o cava Rovellats

cafès

Preu 35 € (IVA inclós) 

Amb reserva prèvia i taula completa

Casa Ramon Marinés
977 740 361
Arsenal, 16

Gambeta panxuda a l’all

Musclos a la marinera

Calamars a la romana

Xipirons fregits

Paella marinera o fideuada

   

Aigua o Ví, postres i cafès.

Preu 33 € (IVA inclòs)

TAPES ORÍGENS 2022

Bar la Pita
Bisbe Aznar, 2

Tapes i racions:

Tallarina

Ensaladilla

Ortigues

Sípia

Callos

Boqueró “al minuto”​

Bacallà ​en suc

Truita en patata

Entrepans freds i calents

Maria 1941
Carme, 2

Tapes i racions:

Bunyols de bacallà

Peixet fregit

Arrossos 

Fideus

Kavak
Fundadors, 67

«Pintxo Morulla»
melós d’ou amb botifarra cruixent d’arròs i pinyons

Vaixell Rapitenc
Sant Francesc, 29

Tapes i racions:

Polp encebollat

Anguila

Callos

Mandonguilles

La Tasca del Xicago
Sant Rafel, 11

Tapes i racions:

Pop

Cargols

Callos

Rabo de bou

Parrillada de carn

Diumenge Paella

Casa Ramon Marinés
Arsenal, 16

«Croqueta casolana d’abadejo»

Musclarium
C. Arenal


Tapes i racions:

Ostra Rissada al natural

Crema de musclo escabetxat

Pop a l’estil d’abordo

Polp Truck
Sant Rafel


Racions de:

Polp gallega
Pota de polp en parmentier i allioli d’all negre


Empanades “Oh Mami” casolanes 100%  

Sabors:
Sobrassada, formatge i codony

Bacó, porro caramelitzat i formatge

Bolets, solomillo i formatge

Tomata, anxoves, olivada i formatge

Pollastre, nous i formatge

Carn picada, formatge, ou, pebrot i tomàquet

entrepans de:

Pop amb allioli d’all negre
Bacó
Pepito de vedella

 

Pin It on Pinterest

Share This