• @viulosorigens
  • Twitter

Imatge actual del carrer Sant Llorenç

El passat divendres 26 de maig el regidor de Cultura Rafa Balagué va convocar els veïns del Barri del Xicago al Museu de la Mar de l’Ebre per a informar-los sobre en quin punt es troba el desenvolupament d’Orígens i demanar-los la seva participació.

A la cita van acudir més d’una trentena de veïns dels diferents carrers en els quals tindrà lloc Orígens (es tracta dels carrers compresos en el circuït Bisbe Aznar, Xàtiva, Santa Eulàlia, Jesús, Sant Pere, Sant Rafel, Arenal)

En la reunió es va animar als veïns a participar en Orígens, més enllà de vestint-se d’època, amb l’ambientació dels carrers mitjançant la col·locació de cortines de xarxa  a les portes de vivendes i comerços, penjant vànoves antigues als balcons. Així mateix, se’ls ha proposat la cessió de mobiliari (com cadires baixes de bova) i objectes (peces de xarxa, tresmalls, coves, cabassos, rems, sacs) que puguin ésser emprats per a recrear l’ambient d’aquest barri a inicis del segle XX. També se’ls informa que per a dur a terme aquesta tasca es comptarà amb el suport dels comerços locals Doblespai i Enfama.

Per part dels veïns es posa de manifest l’interès a col·laborar activament de l’esdeveniment, tal com es constata al final de la reunió en la qual diversos veïns exposen algunes de les seues propostes a dur a terme al llarg del cap de setmana del 13 al 15 d’octubre de 2017. Des de la regidoria se’ls informa que la voluntat és tenir els veïns d’aquest barri informats regularment i per aquest motiu es pacta un calendari de reunions mensuals, citant-los ja per al proper 7 de juliol.

També s’ha instal·lat un tauler d’anuncis al bar La Pita perquè tots els veïns disposin d’un punt físic, més enllà de la web i les xarxes socials, en el que poder informar-se de les reunions, i de tot allò important referent a Orígens i la seva organització.

 

Pin It on Pinterest

Share This