Enguany el programa s’expandeix i inclou una demostració de pesca al rossegall, tallers de remendar i de genealogia, una memoteca i una publicació sobre el món de l’arròs

«Orígens» 2019 ja té cartell promocional. Una imatge de navegació del pailebot Santa Eulàlia travessant simbòlicament l’O corporativa il·lustra el que serà la tercera edició, que consolida l’expansió d’Orígens amb activitats al llarg de tot l’any, fora dels dies marcats, de l’11 al 13 d’octubre. L’alcalde, Josep Caparrós i el director tècnic d’Orígens, Toni Cartes, han presentat avui el cartell i algunes de les novetats.

‘«Orígens» arriba a la tercera edició amb el repte de consolidar-se mantenint la seua essència a partir de tres aspectes claus, com són l’afany per la recuperació de la memòria històrica, la creació de llaços d’unió entre les entitats i la gent reforçant el sentit de poble i el sentiment d’identitat, i la voluntat de garantir la màxima participació i interès del públic’, segons ha destacat l’alcalde, Josep Caparrós.
El cartell torna enguany a donar protagonisme a la mar, que és un dels dos signes identitaris d’Orígens juntament amb la pagesia, i il·lustra el vaixell Santa Eulàlia, una de les embarcacions que enguany visitaran la Ràpita i que ja era habitual veure passar dècades enrere carregada de sal o altres mercaderies.

«Orígens» al llarg de l’any

Entre les novetats d’enguany, en l’àmbit mariner, es farà una demostració de pesca al rossegall, a la platja de Garbí. Però a més, atenent a la voluntat d’expandir «Orígens» al llarg de tot l’any, s’estan programant activitats i esdeveniments fora de les dates centrals, de l’11 al 13 d’octubre. Així, ja s’ofereixen tallers de remendar, a càrrec de l’artesà local Joan Cartes, es programarà un curs d’introducció a la genealogia, es crearà una memoteca amb entrevistes a persones majors de 85 anys que expliquen aspectes relatius a la memòria local i que serà consultable via web, i també s’editarà una publicació, amb la col·laboració de la Cambra Arrossera del Montsià, sobre el món de l’arròs.

‘Les activitats que ompliran el programa que ja es va elaborant tenen com a objectius recuperar els coneixements sobre oficis tradicionals, consolidar les activitats de nit, iniciar activitats vinculades a «Orígens» al llarg de tot l’any i sobretot mantindré la il·lusió que esta festa ha despertat des del primer dia’, ha afirmat Toni Cartes.

Us podeu descarregar el cartell aquí.

Pin It on Pinterest

Share This