La jota ballada forma part d’un tot que és la jota. Música, cant i ball s’expressen a les Terres de l’Ebre i pel seu arrelament i desenvolupament ens permeten diferenciar-los.

La jota ballada, que té els seus orígens com a mínim a les Terres de l’Ebre al segle XVIII, s’ha convertit en un dels elements imprescindibles, junt amb la jota cantada, en el desenvolupament del context lúdic i festiu de bona part de les poblacions del territori. És la jota, la ballada i la cantada, un element clau en la configuració i vertebració d’una identitat que uneix les quatre comarques de les Terres de l’Ebre i que defineix relacions socials i culturals entre els territoris de l’antiga Diòcesi de Tortosa.

L’Esbart Dansaire Rapitenc a partir del 5 de setembre i fins la celebració d’Orígens 2018 oferirà un taller gratuït per aprendre a puntejar la jota tots els dimecres de les 19 fins a les 20 hores al Casal Municipal del Jubilat.

La participació és oberta a tothom i sense inscripció prèvia.

Per una altra banda, l’Escola de Ball Jas Dansa oferirà un taller gratuït de ball popular tots els dissabtes de les 17 fins a les 19 hores a la mateixa escola de ball (C. Portugal,3).

Per més informació i inscripcions envieu correu electrònic a jas_dansa@hotmail.com o truqeu al telèfon 977 095 826.

Obert per a tota la família, alumnes i no alumnes de l’escola.

Pin It on Pinterest

Share This