L’organització xifra en més d’un miler les persones que han participat de forma directa en les més de 40 activitats programades, vestides amb la indumentària típica de principis del segle XX

La implicació veïnal ha marcat l’èxit de la primera edició d’Orígens, que s’ha celebrat a La Ràpita durant el cap de setmana. Així ho han destacat l’alcalde, Josep Caparrós; el regidor d’Identitat, Rafa Balagué, i el director tècnic de l’esdeveniment, Toni Cartes, a l’hora de passar balanç a una proposta que ha involucrat de manera directa més d’un miler de persones, vestides amb la indumentària típica de principis del segle XX.

“Inicialment desconeixíem quina podria ser la resposta ciutadana a aquest esdeveniment, que partia de zero al municipi, i el que hem comprovat durant el cap de setmana és que ens ha sobrepassat la il·lusió que tothom hi ha bolcat, que ha permès adonar-nos-en de l’encant del nostre barri mariner”, ha afirmat el regidor Rafa Balagué. Durant aquests dies, molts veïns han engalanat els carrers traient de les seves cases els utensilis que s’utilitzaven antigament per fer les feines del camp i marineres, de manera que es va configurar un museu al aire lliure que despertava tota mena de records i comentaris entre els nombrosos ciutadans que passejaven.

En aquest escenari s’hi ha pogut veure més de 40 activitats, entre elles la subhasta de peix a l’antiga, la batuda de l’arròs a pota, entrades de carros i cavalls, jocs tradicionals com ara la morra o la comba, que es practicaven al mig del carrer, també s’hi ha ballat la jota, s’hi ha cantat cançons tradicionals, s’hi ha representant escenes teatralitzades, s’hi han concerts musicals, lectures públiques de textos d’autors rapìtencs i s’hi han organitzar concursos de força, entre moltes altres activitats.

A més a més, les tavernes distribuïdes pel barri han ofert tastos de menjars típics, i també bars i restaurants de la població han servit menús i tapes amb elaboracions gastronòmiques de la cuina tradicional i amb productes de proximitat de l’horta, el delta i la mar de l’Ebre.

“El més rellevant ha estat la gran implicació del teixit comercial, la restauració, les associacions i en general el veïnat del municipi, que ens esperona a seguir endavant amb més força de cara a l’edició de l’any vinent”, ha afirmat el director tècnic, Toni Cartes.

“Aquest esdeveniment passa a incorporar-se per la porta gran al calendari festiu rapitenc; Moltes de les festes que tenim avui dia venen dels nostres avantpassats, i aquesta és la que els volem dedicar a ells, recuperant les seves tradicions, els jocs, el menjar, la vestimenta i els treballs per retre’ls un senzill homenatge i també per sentir-nos orgullosos d’on venim”, ha remarcat l’alcalde, Josep Caparrós. Durant l’acte de clausura, diumenge al vespre, també va anunciar que la segona edició es farà del 12 al 14 d’octubre del 2018.

Pin It on Pinterest

Share This