Aquest dimecres l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el regidor d’Identitat, Rafa Balagué, van presentar el cartell d’enguany

Orígens comença a escalfar motors de nou, a tres mesos vista d’una segona edició que es preveu força participativa i que vol igualar o superar l’èxit de l’estrena. Serà els propers dies 12, 13 i 14 d’octubre, i per començar la promoció, ahir dimecres es va presentar el cartell que difondrà l’esdeveniment arreu, dedicat enguany a la pagesia. En aquesta nova edició creixen els actes en referència a aquest sector però també ho faran els actes mariners, els dos àmbits laborals i socials que configuren la idiosincràsia rapitenca més tradicional, així com les actuacions nocturnes, entre les quals hi haurà el concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’ amb la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca. Aquesta va ser una de les novetats, juntament amb el cartell, que van presentar en roda de premsa aquest dimecres, l’alcalde, Josep Caparrós, i el regidor de Joventut i d’Identitat Rafa Balagué.

“L’organització ha començat a detectar ja el gran interès amb què la ciutadania rapitenca afronta aquesta segona edició, que té el repte de superar la primera per anar consolidant un esdeveniment que submergeix el nostre municipi en les seues tradicions més arrelades i que reforça la nostra identitat com a poble”, va afirmar l’alcalde, Josep Caparrós, en la presentació del cartell d’enguany, dedicat a la pagesia. Si l’any passat el cartell tenia com a imatge central una barca, enguany és un típic mas de la Ribera amb tota una família de festa, descansant i xerrant a l’ombra d’un salze. Els pagesos tornaran a tindre un gran protagonisme, i ells encetaran esta edició, amb l’entrada de carros de la ribera i també la participació de carros d’Amposta, perquè enguany serà ciutat convidada.

Els pagesos compartiran un any més protagonisme amb els mariners a la festa, perquè justament enguany Orígens estarà marcat pel creixement d’activitats, tant entorn a la pagesia, com entorn al mar, i també pel que fa a activitats de nit. En l’àmbit mariner, el regidor d’Identitat va avançar que una de les novetats serà una regata de muletes, que era una de les activitats més rellevants de les festes justament a principis del segle XX. També es comptarà amb la presència del pailebot Santa Eulàlia, cedit pel Museu Marítim de Barcelona, que serà visitable i amb alguna activitat a bord. Igualment arribaran les barques de vela llatina de l’Associació de Vela Llatina de l’Ametlla de Mar. També tindrem l’arribada de les barques de pesca i també es farà la subhasta de peix, una activitat que va tenir un gran èxit l’any passat.

Pel que fa a les actuacions de nit, un dels concerts estel·lars serà el de Pep Gimeno Botifarra amb la banda de l’Agrupació Musical Rapitenca, a més d’altres propostes musicals de primer ordre, de música tradicional i molt participatives.

Pin It on Pinterest

Share This